Sidste nyt

Ny lokalrepræsentant

Jeg hedder Ditte Lykke Hansen og er 20 år gammel. Jeg er bosat på kollegium i København og går lige nu på 2. bachelor på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Jeg har spillet harmonika i snart 13 år, og accordeon i 7 af årene. Jeg startede som 7 årig med at spille blokfløjte, men fandt det ikke særligt interessant. Da jeg engang var til en konkurrence med en harmonikaspiller, og så ham sidde på scenen vidste jeg straks, at det skulle være dét instrument jeg skulle spille på.

Allerede et år eller to efter jeg var startet med at spille harmonika, vidste jeg, at jeg ville satse på musikken, og gerne ville ind på Musikkonservatoriet og studere. Da jeg blev 13 år, søgte jeg ind på MGK (musikalsk grundkursus) i Slagelse, og kom ind som 14 årig. Så jeg startede mit første år på MGK samtidig med 9. klasse i folkeskolen. På 2. og 3. år af MGK valgte jeg at arbejde fuldtid og vente med gymnasiet til efter MGK. Jeg afsluttede min MGK som 17 årig. Så tog jeg en 2 årig HF uddannelse og søgte derefter ind på konservatoriet i januar 2017 – blev optaget, og startede studierne i september 2017.

I gennem alle de år, har jeg prøvet at være så meget med i det sociale ”harmonikaliv” som jeg nu har kunnet, blandt andet ved at spille til en del harmonikatræf, her iblandt Ærø, Jyderup, Bindslev, Præstø med flere. Jeg har også været med til mange andre arrangementer for at få harmonikaen vist til mennesker, som måske ikke helt er klar over, hvad det er for et fantastisk instrument. Blandt andet deltog jeg i TV i ”Danmark har talent 2016”, og spillede til ”Kalundborg Rocker 2016”. Jeg har også været model for ur firmaet Nordgreen, hvor harmonikaen var med på alle reklame billederne.

Jeg har været medlem af ”Danske Harmonikaspillere” (dengang Danske Harmonikaspilleres Landsforbund) i mange år. Mit medlemskab startede dengang jeg skulle stille op til landskonkurrencerne. Her har jeg været med i 6 år, og vundet en 1. pris i 4 ud 6 af år. Jeg fik også tildelt ”Danske Harmonikaspilleres” talent –og opmuntringspris i 2013. Jeg har også deltaget i Danske Harmonikaspilleres landsstævne to gange. Det kan jeg bestemt anbefale lige meget hvilket niveau man befinder sig på eller hvilken alder man har.

Jeg har meldt mig som lokalrepræsentativ, da jeg synes det er vigtigt at trække de harmonika –og accordeonspillere frem i lyset, som folk måske ikke kender så meget til. Vi er et lille fællesskab, især her i Danmark, og derfor har vi brug for at stå sammen, og vide lidt om hinanden. Jeg kender en masse accordeonister, som sikkert er ukendt for de fleste. Og det er noget skidt, det skal der gøres noget ved. Det er i hvert fald mit mål. En anden grund til, at jeg har meldt mig som lokalrepræsentant er, at jeg vil prøve at komme med lidt information om konservatoriet, og om de mennesker som studerer herinde. I skrivende stund er vi faktisk en stor gruppe på hele 18 studerende accordeonister.

“Harmonikaspilleren”
Blad nr. 3/2018 er udkommet. Hvis du abonnerer på bladet, vil du sikkert modtage det med posten en af de nærmeste dage. Hvis du gerne vil abonnere på bladet, kan du tegne et abonnement her. Se nederst på siden.

I denne udgave er der blandt meget andet et portræt af en af Danmarks mest aktive undervisere, Ina Kjelstrup. Du kan også få et indblik i, hvad der er sat på programmet i hendes musikskole “SPIL OP” i den kommende sæson.

GOD LÆSELYST!

Bladet udkommer 4 gange om året og indeholder næsten alt om harmonikalivet i Danmark. Der orienteres om aktuelle harmonika-begivenheder herhjemme og i udlandet.

Du kan tegne abonnement her!

“Her kan du læse formandens leder i blad nr. 3/2018”

“Harmonikaspillere findes i mange modeller og der kommer stadig flere til”.

Dette er en omskrivning af nr. 201 i 18. udg. af Højskolesangbogen. Første vers lyder: ”Danskerne findes i mange modeller og stadig kommer der flere til”. Teksten er skrevet af Ebbe Kløvedal Reich.
Jeg har denne sommer mødt og hørt 80 – 90 harmonikaspillere, og der er virkelig mange måder at dyrke vores instrument på: En havde efter mange år som klarinetspiller fået lyst til at lære at spille på harmonika. En er organist, men kan godt lide harmonikaen, og det liv der er omkring vores instrument. En er gehørspiller, og spiller fantastisk på sin harmonika med små finurligheder. Lela Nika spiller sprudlende, hjerteligt og uhørt hurtigt på sin harmonika, når han spiller balkanmusik. En måtte efter tabet af sin kone ”opfinde sig selv”, som han sagde. Han tog harmonikaspillet op fra sin ungdom, og han har nu fundet et sted, hvor han kan dyrke sammenspillet. Listen kunne være meget længere!
Jeg tillader mig at skrive 6. vers om:
Harmonikaspillere findes i mange modeller, for livet kræver mangfoldighed. Levende er den musik, der fortæller om fællesskab, hvor alle er med.
Det er vigtigt, at værne om mangfoldigheden og fællesskabet. Er det ikke det, der kendetegner de steder, hvor harmonikaspillere mødes?
Harmonikærlige hilsner Kaj Bertelsen

Vil du være med til at gøre vores forbund “Danske Harmonikaspillere” mere dynamisk og udadvendt? Du kan gøre en stor og betydningsfuld indsats ved at blive “lokalrepræsentant” – altså blive bestyrelsen forlængede arm i lokalområdet. Vi har hårdt brug for din hjælp. Læs nærmere her.
Hvis du har en relevant og aktuel begivenhed, som du gerne vil have omtalt under “kommende arrangementer”, er du velkommen til at      kontakte bestyrelsen.