Sidste nyt

Landsstævne 2018

I sidste weekend af oktober afholdt Danske Harmonikaspillere årets landsstævne i Søndersø på Fyn. Omkring 100 harmonikaspillere var forsamlet til et par vellykkede harmonikadage. Læs mere i næste nummer af Harmonikaspilleren.

Børne og ungdomsholdet under ledelse af Ulla Moustgaard på scenen ved afslutningskoncerten. 

“Harmonikaspilleren”
Blad nr. 4/2018 er udkommet. Hvis du abonnerer på bladet, har du sikkert allerede modtaget det med posten. Hvis du gerne vil abonnere på bladet, kan du tegne et abonnement her. Se nederst på siden.

I denne udgave er der blandt meget andet et portræt af Preben Andersen, en af Danmarks største forhandlere af harmonikaer. Du kan her læse om Preben Andersens musikalske og erhvervsmæssige karriere.

GOD LÆSELYST!

Bladet udkommer 4 gange om året og indeholder næsten alt om harmonikalivet i Danmark. Der orienteres om aktuelle harmonika-begivenheder herhjemme og i udlandet.

Du kan tegne abonnement her!

“Her kan du læse formandens leder i blad nr. 4/2018”

Julen er harmonikatid

Julen står for døren, og højtiden er en tid med samvær med familie og venner. Der skal synges julesange og danses om juletræ. Her kommer harmonikaen til sin ret. Instrumentet er jo et helt orkester med bas, akkordakkompagnement og melodi. Sangen går jo ligesom lettere, når der er musik til. Så begynd allerede nu at øve på julens melodier, så du er klar til julens musikalske glæder.

Når der i min barndom var juletræsfest i Serritslev Forsamlingshus, var der altid harmonikamusik til sangene og de efterfølgende sanglege. Så for mig har harmonikaen altid været julens instrument. Når vi hænger kravlenisser op, er der tit nisser med instrumenter, og der er altid en harmonikanisse. Jo, jo, harmonikaen er julens instrument.

Bestyrelsen for Danske Harmonikaspillere ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi ser frem til, at vi sammen med alle harmonikaspillere kan gøre en indsats for vores instrument i det nye år.

Harmonikærlige hilsner Kaj Bertelsen

Ny Lokalrepræsentant for Lolland Falster og Sydsjælland.

Ib fortæller om sig selv: Jeg blev født i Bregnerød 1952 og er vokset op i Hillerød. I 1974 blev jeg gift, og vi flyttede til Maribo i 1976 og fik 3 dejlige drenge. Jeg er udlært bygningssnedker og har været deltids brandmand i ca. 32 år. Min store hobby med foto startede i første halvdelen af 60érne med eget mørkkammer og hjemmebygget forstørrelses apparat. I 1957 fik min bror Bent en lille tangentharmonika, rød med 8 basser, husker jeg. Han lærte mig Tom Dooley, på de sorte tangenter.  Jeg købte en Seperoto (34 / 72) harmonika i 1964, men den blev for det meste i kufferten. I 2010 startede jeg i Rødby Harmonika Klub og 2015 blev jeg en fast del af Hus-orkesteret i Musikalsk Legestue på Postholderenssted.dk i Guldborg.

Foto er som nævnt min anden store interesse. Jeg har altid mit Nikon D90 og mit Nikon D7200 med, når jeg er ud at spille og til træf. Jeg er først og fremmest fotograf, og jeg tager billeder fra harmonikaarrangementer fra mit lokale område. Jeg får så arrangøren eller andre til at skrive en omtale.

Ib Harder,Museumsgade 38, 4930 Maribo Tlf. 30422467,

Mail: harderib@gmail.com

Ny lokalrepræsentant

Jeg hedder Ditte Lykke Hansen og er 20 år gammel. Jeg er bosat på kollegium i København og går lige nu på 2. bachelor på Det kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Jeg har spillet harmonika i snart 13 år, og accordeon i 7 af årene. Jeg startede som 7 årig med at spille blokfløjte, men fandt det ikke særligt interessant. Da jeg engang var til en konkurrence med en harmonikaspiller, og så ham sidde på scenen vidste jeg straks, at det skulle være dét instrument jeg skulle spille på.

Allerede et år eller to efter jeg var startet med at spille harmonika, vidste jeg, at jeg ville satse på musikken, og gerne ville ind på Musikkonservatoriet og studere. Da jeg blev 13 år, søgte jeg ind på MGK (musikalsk grundkursus) i Slagelse, og kom ind som 14 årig. Så jeg startede mit første år på MGK samtidig med 9. klasse i folkeskolen. På 2. og 3. år af MGK valgte jeg at arbejde fuldtid og vente med gymnasiet til efter MGK. Jeg afsluttede min MGK som 17 årig. Så tog jeg en 2 årig HF uddannelse og søgte derefter ind på konservatoriet i januar 2017 – blev optaget, og startede studierne i september 2017.

I gennem alle de år, har jeg prøvet at være så meget med i det sociale ”harmonikaliv” som jeg nu har kunnet, blandt andet ved at spille til en del harmonikatræf, her iblandt Ærø, Jyderup, Bindslev, Præstø med flere. Jeg har også været med til mange andre arrangementer for at få harmonikaen vist til mennesker, som måske ikke helt er klar over, hvad det er for et fantastisk instrument. Blandt andet deltog jeg i TV i ”Danmark har talent 2016”, og spillede til ”Kalundborg Rocker 2016”. Jeg har også været model for ur firmaet Nordgreen, hvor harmonikaen var med på alle reklame billederne.

Jeg har været medlem af ”Danske Harmonikaspillere” (dengang Danske Harmonikaspilleres Landsforbund) i mange år. Mit medlemskab startede dengang jeg skulle stille op til landskonkurrencerne. Her har jeg været med i 6 år, og vundet en 1. pris i 4 ud 6 af år. Jeg fik også tildelt ”Danske Harmonikaspilleres” talent –og opmuntringspris i 2013. Jeg har også deltaget i Danske Harmonikaspilleres landsstævne to gange. Det kan jeg bestemt anbefale lige meget hvilket niveau man befinder sig på eller hvilken alder man har.

Jeg har meldt mig som lokalrepræsentativ, da jeg synes det er vigtigt at trække de harmonika –og accordeonspillere frem i lyset, som folk måske ikke kender så meget til. Vi er et lille fællesskab, især her i Danmark, og derfor har vi brug for at stå sammen, og vide lidt om hinanden. Jeg kender en masse accordeonister, som sikkert er ukendt for de fleste. Og det er noget skidt, det skal der gøres noget ved. Det er i hvert fald mit mål. En anden grund til, at jeg har meldt mig som lokalrepræsentant er, at jeg vil prøve at komme med lidt information om konservatoriet, og om de mennesker som studerer herinde. I skrivende stund er vi faktisk en stor gruppe på hele 18 studerende accordeonister.