Sidste nyt

“Danske Harmonikaspillere” afholder
Generalforsamling

lørdag den 13. april kl. 14.00 på
Erritsø Centralskole
Erritsø Bygade 15, 7000 Fredericia

Dagsorden ifølge vedtægterne.
Bestyrelsen har ikke forslag til vedtægtsændringer.
Forslag fra medlemmerne skal være redaktionen i hænde senest 13. marts.

Mød op og gør din indflydelse gældende!

“Harmonikaspilleren”
Blad nr. 1/2019 er på trapperne. Hvis du abonnerer på bladet, vil du helt sikkert modtaget det med posten en af de nærmeste dage – hvis alt går efter planen. Hvis du gerne vil abonnere på bladet, kan du tegne et abonnement her. Se nederst på siden.

I denne udgave er der blandt meget andet et portræt af Mette Kathrine Jensen Stærk. Læs hendes spændende beretning om dengang det hele startede da hun var 11 år, og frem til nu, hvor hun har gang i en bredtfavnende musikalsk karriere.

GOD LÆSELYST!

Bladet udkommer 4 gange om året og indeholder næsten alt om harmonikalivet i Danmark. Der orienteres om aktuelle harmonika-begivenheder herhjemme og i udlandet.

Du kan tegne abonnement her!

“Her kan du læse formandens leder i blad nr. 1/2019”

Frivilligt arbejde.

Vi lever heldigvis i et land, hvor vi har stor tillid til hinanden. Danskerne er vel egentlig verdensmestre i den disciplin. Der er sikkert mange grunde til dette, men noget der har stor betydning, er det arbejde der udføres i de mange foreninger.

De mange harmonikaklubber og –orkestre yder i den sammenhæng et værdifuldt stykke arbejde. Det gælder både det der sker i den enkelte forening med de ugentlige øve-aftener og det glade musikalske samvær, men også når der spilles harmonikamusik til de talrige sammenkomster med sang, dans eller bare hyggeligt samvær. Alt dette sker jo kun, fordi mange påtager sig et stykke frivilligt arbejde.

I Danske Harmonikaspillere har vi heldigvis en masse ildsjæle, der gør et stort stykke arbejde med “Harmonikaspilleren”, Landsstævne, medlemsadministration og i bestyrelsen. Vi har arbejdet i det sidste års tid med at opbygge et net af lokalrepræsentanter, og vi har allerede tre af slagsen. Det ville være godt for vores forening, hvis endnu flere ville give et nap med.
Lokalrepræsentanter/-redaktører. Vi er dog stadig ikke i mål endnu med antallet af lokalrepræsentanter/-redaktører. Er du frisk på at være “Danske Harmonikaspillers” repræsentant i dit lokalområde, er du meget velkommen til at skrive / ringe til mig.

Bestyrelsesmedlemmer. Vi vil også gerne have nye i bestyrelsen. Bestyrelsesarbejdet i vores forening er både spændende og hyggeligt. Vi prøver at gøre noget for harmonikaspillet i et godt, konstruktivt samarbejde, og det hele foregår i en munter og venskabelig tone. Vi har det sjovt i bestyrelsen. Har du lyst til at stille op som bestyrelseskandidat til generalforsamling i april, kan du skrive til mig. Kom frit og glad!
Der kræves naturligvis ingen særlige kvalifikationer for at bidrage med en indsats for “Danske Harmonikaspillere”. Det vigtigste er, at du har lyst til at gøre noget for harmonikaspillet på en led eller en kant. Vi har brug for alle bidrag. Kom glad og frit!

Harmonikærlige hilsner Kaj Bertelsen,
formand for Danske Harmonikaspillere

Ny lokalrepræsentant for Als.

Mit navn er Bent Jørgensen, jeg er 65 år og passioneret køkkenbordsmusikant. Jeg er oprindelig udlært som værktøjsmager, men efter nogle år i faget tog jeg uddannelse til teknonom og merkonom og har herefter fungeret som arbejdsleder i forskellige firmaer. I året 1987 grundlagde jeg mit eget firma, hvor vi beskæftigede os med sprøjtestøbning af plastdele. Firmaet solgte jeg januar 2018.

Jeg er først rigtig kommet i gang med at spille harmonika for ca. 15 år siden, men grundet mit engagement i firmaet, er det desværre ikke blevet til det store. Jeg har dog haft tid til at besøge diverse harmonikatræf, hjulpet lokalt med oversættelse af sange, jeg hygger mig en del med at bruge et kendt nodeskrivnings program og har ligeledes skrevet nogle få indlæg til dette blad (harmonika spilleren), hvor jeg også er leverandør til lidt satire i ”Bents Hjørne”.

Jeg håber, at jeg som lokalrepræsentant kan hjælpe til med at sprede kendskabet til musikalske begivenheder og personer her i landsdelen, ikke mindst da jeg som så mange andre også, er bekymret over, at interessen for vort instrument er dalende og hvis jeg som lokalrepræsentant, på nogen måde kan bidrage til at fremme kendskabet til harmonikaen og til de mennesker der begejstres af instrumentet, vil dette være en indsats værd.

Jeg vil egentlig også gerne opfordre alle Jer, som læser dette, til aktivt at tænke lidt over hvordan vi alle kan gøre noget for instruments fremtid, det er jo fint, at vi skriver om os selv her i bladet, men desværre forbliver det vi fortæller, hos os i inderkredsen. Sker der noget ude omkring hos jer, så gør hvad I kan for at publicere dette. Prøv at gøre jeres lokale blade og/eller jeres lokalradio eller tv opmærksom på emnet, helst i god tid – rør trommerne lidt, held og lykke til os alle.

Hilsen Bent Jørgensen, 6470 Sydals.