Kommende arrangementer

Hvis du har en relevant og aktuel begivenhed, som du gerne vil
have omtalt her på siden under “kommende arrangementer”, er
du velkommen til at kontakte webmasteren
Husk det er ganske gratis
 

MUSIK MED RØDDER
 
Sammenspilskursus på Jyderup Højskole
26 juli – 1. august 2020 (uge 31)

Kurset har i år 6 års fødselsdag og har over årene vokset fra 6 søde kursister det første år til udsolgt.

Derfor er der i år kommet en fjerde lærer til, nemlig Louise Ring Vangsgaard. Louise har spillet violin siden barneårene og har en klassisk musikopdragelse i bagagen, men har siden sin første fascination af folkemusikken fordybet sig i både de nordisk og irske musiktraditioner. Hun spiller irsk musik i Tradish, men er desuden kendt fra adskillige sessions på pub’er og festivaler og deltagelse i mange musikalske projekter.

Læs mere om kurset på Jyderup Højskoles hjemmeside. Her kan man også melde sig til. Har du spørgsmål, må du gerne maile/ringe til Kaj Bertelsen, tlf. 51925493.

Mere info om “MUSIK MED RØDDER”

Hej Harmonikaspiller. Trænger din harmonika til lidt frisk luft, så er dette kursus måske noget for dig. Jyderup Højskole har til huse i det gamle lystslot Sølyst, som ligger i smukke omgivelser ned til Skaresø. Højskolen har desuden købt den gamle børnehave ved siden af højskole, og den er nu sat i stand med undervisningslokaler, opholdsrum og værelser. Det er 6. gang, der er Musik med rødder på Jyderup Højskole.
 
Folkemusik, Spillemandsmusik, Roots, Folk – kært barn har mange navne. Fælles for det hele er musik med rødder i en folkelig tradition. Vi kalder det Musik med Rødder.
Bliv bedre på dit instrument eller lær et nyt, udgangspunktet er dig, uanset hvilket niveau du er på. Vi tilbyder undervisning i violin, bas, guitar og harmonika. Vi spiller både sammen og hver for sig, og du lærer at komponere, improvisere og fange dit publikum som solo eller sammen med andre. Alle instrumenter og udtryk er velkommen. Du vælger hvilket hold du vil på – se nedenfor, og undervejs i ugen mødes vi på tværs i nye blandede grupper og konstellationer.

Hold 1.
Med afsæt i den danske spillemands- og folkemusik tager vi på en musikalsk rejse, hvor vi besøger Skotland/Irland. Vi spiller reels, jigs, hornpippes med videre og spiller både kendte klassiske og ukendte sange. Herefter rejser vi over Atlanten i hælene på emigranterne til USA med Oldtime/Bluegrass og folkesange fra Appalachebjergene, Cajun fra Mississippiflodens delta og Country fra Nashville, Tennessee.
Vi arbejder med spilleteknikken, basspillet og det rigtige ”taw” til de forskellige genrer. Vi leger med musikken, improviserer, finder på og gør den gamle musik til vores. Vi spiller solo, i duo, i gruppe alt efter lyst og behov Vi mærker sammenspillets glæder og bliver samtidig dygtigere på vores instrumenter.
Underviser: Kaj Bertelsen
Kaj er harmonikaspiller af guds nåde i den folkelige tradition og tillige en fantastisk historiefortæller med vanlig underspillet nordjysk humor. Han er også formand for Danske Harmonikaspillere og har i mange års erfaring med undervisning på forskellige højskoler.

Hold 2.
Her er det musikken og sammenspillet, der er i centrum – ikke det enkelte instrument. Derfor er alle instrumenter velkomne – ikke kun violiner. Alle der spiller musik, kan opleve den glæde, energi og magi, musikken rummer.
Underviser: Klaus Pindstrup
Klaus er en af Danmarks bedste som violinist og harmonikaspiller og tidligere lektor på musikkonservatoriet. Han er idémand bag Himmerlands Folkemusikskole og udfolder sig samtidig aktivt på den danske musikscene.
 
Parallelt med Musik med Rødder ligger et sangskrivningskursus med Per Worm og Louise Haugaard, som undervisere.
Har du spørgsmål, kan du ringe/skrive til Kaj Bertelsen, tlf. 51925493 / sejekaj1@gmail.com.
Mere info og tilmelding på skolens hjemmeside
www.jyderuphojskole.dk eller tlf. 59224480